13 Şubat 2010 Cumartesi

Çift Çene Ameliyatı:))

Herşey ergenlik dönemimde başladı.Benimde herkes gibi normal bir çehrem,dişlerim ve normal yüz görünüşüm vardı.Ama ne olduysa ergenlik dönemime girmemle başladı:))).Alt çenem normale göre biraz daha uzamaya başladı ve üst çenemde normale göre gelişimini daha az şekilde tamamladı.Ne kadar takmadım ve takmıyorum desem de hep gençlik döneminde böyle bir şeyle başa çıkmak beni biraz zorladı.Gülmekte biraz zorlandım,yemek yerken ısırmada zorluk çekiyordum.Hatta bazı arkadaşlarımın söylediğine göre ve sonrasında kendi dikkatimle de fark ettiğim göre çene biraz sağa doğru kayık olduğunu fark ettim.Ama bütün olanlara rağmen bu şekilde her güne merhaba demek,bir şekilde engelsiz yaşıyor olmak benim için bir mutluluktu.
Üniversiteye ilk başladığım 2006 yılının aralık ayında istanbul tıp fakültesi diş hekimliğine başvurdum.İlk muayeneden sonra tel takılmak için bana gün verdiler.Bu tarihte başvurduğum tarihten yaklaşık bir buçuk sene sonra oldu.2008 temmuz ayında tellerimi taktım ve o günden itibaren kullanmaktayım.Takıldığı gün ortodontistimle konuştuğumda muhtemel olarak çift çene ameliyatı geçireceğim söylendi.
Bu serüvenim 19 ocak 2010 da ameliyatla biteceği düşüncesiyle devam ederken o gün doktorların grevleri nedeniyle ameliyatım ertelendi.Daha sonrasında 5 şubat gününde tarih verildi.Ama ne yazık ki o günde de Sempozyum olduğu için ameliyatım bir erteleme daha yapıldı.Bu sefer yapılan erteleme tarih olarak değildi.Herhangi bir gün eğer bir boşluk olursa o şekilde beni ameliyata çağıracaklardı.5 şubat ertesi bütün günler benim için sıkıcı umutsuz geçti ve nasıl bir sağlık sistemi ve bürokrasi olduğu hakkında düşüncelere itmişti.Ama nihayetinde 12 şubat günü mutlu haberi aldım ve 15 şubat günü ameliyatımın yapılacağı söylendi.
Günlerden 13 şubat ben heyecan ve endişe içinde gelecek olan günü bekliyorum.Zaten hep bu günün gelmesini beklememiş miydim(:SS).Ama ne olursa olsun kendinizi nasıl hazırlarsanız hazırlayın,insan yinede heyecan olmadan yapamıyor.
15 şubat pazartesi 6:00am de kalkıp 7 de hastanede olacağım.Yeni bir hayat yeni bir başlangıç için gözlerimi kapayıp,hayatı 6 saatliğine rafa kaldıracağım.Biliyorum ki her şey güzel olacak çünkü öyle hissediyorum ve öyle olacağına inanıyorum.
Hayat güzel, sevmek ve sevilmek güzel ,yaşamak ve her güne yeniden merhaba demek,yanında sevdiğiniz insanların varlığını hissetmek paha biçilemez.Hayatta ne sıkıntı ve zorluk olursa olsun elbet bir gün unutulur gider,hayat sadece o an diyebildiğin ve unutamadığın güzelliklerden ibarettir...:)))

12 yorum:

  1. sen yazmışsın ama sanki benım hayatımı anlatıyor şubatta bende kurtulucam inşallah

    YanıtlaSil
  2. merhabalar öncelikle. çapa tıp fakultesinde aynı tedaviye bende başladım. çift çene ve sola doğru kayma vardı. 2 sene kadar tel tedavisi gördüm. ve 15şubat 2012 tarihinde ameliyatım verildi. yıllardır istediğim dişlerimin düzgün görüneceği çenemin herkesinki gibi olucağı rahat güleceğim muhteşem bi surat hayal ederek girdim ameliyata. ve çok başarılı bi ameliyattan sonra cerrahi bölümündeki uzman doktorların mucizesini gördüğümde gerçekten muhteşem olduğuna inandım. artık dişlerim tam oturuyodu. artık gülüyordum herşey düzgündü. bugün tam 10gün oldu ve şişlikler yok denilecek kadar azaldı. uyuşukluklar azaldı ama 4-5 aya anca iner dediler. sanırım onuda çabuk atlatıcam. bu ameliyatın tek sırrı. çok isteyerek girmek. ve sakın korkmayın. çok geçmiş olsun gerçek gülücüklere merhaba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki kaç lira harcadım acaba bende ameliyat olucam büyük ihtimal

      Sil
  3. slm arkadaslar bende bundan 4 yıl önce tel tedavisine başladım . doktorum banada çift çene ameliyatı olmam gerektiğini söyledi ve uzun bir süre zarfından sonra eylül de ameliyat oldumm . normalde 3 gün sonra taburcu olunuyor fakat ben 10 gün kaldım hastanede(istege baglı) çok meşakatli bir yol maddi manevi yıprandk ailecek annem konusamadığım yemek yiyemedigim için bir ay işe gidemedi gerçekten cok zor bir dönem konusmayı ve yemek yemegi çok seven bir insandım. ama net 1 ay konusamadım 1 bucuk aya yakın yemek yiyemedim suanda 3 ay oldu ve ben alt çenemi hissetmiyorum doktorum gayet normal olduğunu söylüyor .bu kadar yaknmadan sonra iyi birsey 10 kiloya yakın bir kilo verdim . aynaya baktıkça daha alışamadığım bir çehreye sahip oldum kilo ve yüz seklim değişince tanımayanlar oluyor yaşım 20 ve ben bu ameliyatı olacak olan arkadaslara morelerini bozmasınlar ben hastaneyken allahım gecermi bu günler diye aglıyordum ama çok şükür o günler gelip geçti çok mutluyum aileme ve doktorlarıma minnettarım son olarak anne ve babalara mutlaka ergenlik çagına girmeden çocuklarınızı bir ortadontise götürmeniz ve olaylar bu raddeye gelmeden tedavi olmasından yanayım ...

    YanıtlaSil
  4. Çene Estetiği Ameliyatı Yaklaşık 4 yıl önce bir arkadaşım oldu çenesi öndeydi bir kaç yere gitti ama çok zor olacapını söylediler en son gittiği klinikte karar kıldı ve şu an çok memnun

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar bende çift çene ameliyatı olucam ama devlet ameliyat masraflarını karşılıyor mu ?

    YanıtlaSil
  6. Ben 29 temmuzda kirikkale universitesi dis hekimliginde ameliyat oldum ve bugun 9.gunum ortodontik tedavim ve ameliyatimla beraber 3000 tl ye maloldu.tabi benim yasimdan dolayi bu kadar tuttu eger 18 yasindan kucuksen devlet karsiliyormus diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ben 29 temmuzda kirikkale universitesi dis hekimliginde ameliyat oldum ve bugun 9.gunum ortodontik tedavim ve ameliyatimla beraber 3000 tl ye maloldu.tabi benim yasimdan dolayi bu kadar tuttu eger 18 yasindan kucuksen devlet karsiliyormus diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ne zaman ameliyat oldunuz siz su an universite hastanesinde ameliyat icin 10000 tl falan istiyorlar da

    YanıtlaSil
  9. Hangi devlet hastahaneleri karşılıyor acaba bnm ameliyatım için 15000 istediler

    YanıtlaSil
  10. Bende tedaviye yeni başladım Üniversite hastanesinde baya sıra beklemem gerekiyor ama başka bir özel doktorda başladım ortodonti tedavisi 10 ameliyat 6 bin DOLGULAR 2 TL YOL masrafı ile toplam 20 bin TL

    YanıtlaSil